Boek over de Merenwijk verschenen

Onder de titel: “Geschiedenis Dichtbij, de Merenwijk vóór de bouw, erna en nu” heeft Merenwijkbewoner Arie Korteweg afgelopen zaterdag zijn boek gepresenteerd bij winkelcentrum de Kopermolen. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door oud-minister Elco Brinkman, die voorzitter van Bouwend Nederland is en lang in de Merenwijk gewoond heeft. Ook vele andere Merenwijkbewoners wilden het boek niet aan hun neus voorbij laten gaan en de boeken gingen als warme broodjes over de toonbank.

Geschiedenis Dichtbij beschrijft de geschiedenis en het ontstaan van de Merenwijk. Verder vertelt het onder andere over de twee boerderijen die er vroeger stonden en de eerste winkels die zich in de wijk vestigden. Het wordt extra verlevendigd door allerlei oude en nieuwe foto’s. Het boek is uitgegeven door Gingko en is voor 17,50 euro bij de boekhandel verkrijgbaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×