Gemeente en MEE gaan samenwerken rond WMO

In het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), gaan de gemeente en MEE Zuid-Holland Noord nauw samenwerken. Aanstaande dinsdagmiddag ondertekenen wethouder Gerda van den Berg en algemeen directeur Hans de Vos van MEE Zuid-Holland Noord de samenwerkingsovereenkomst. De WMO, die onder de regie van de gemeenten valt, moet eraan bijdragen, dat mensen met een beperking zo lang mogelijk zelfstandig kunne blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving. Via de WMO kunnen de gemeenten deze mensen bijvoorbeeld ondersteuning en voorzieningen leveren, zoals hulp in de huishouding of een rolstoel. MEE wil eraan bijdragen dat mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte of een vorm van autisme zo lang mogelijk hun eigen leven in kunnen richten en kunnen participeren in de samenleving.

De samenwerking bestaat eruit dat MEE het Servicepunt Zorg van de gemeente zal adviseren over de omgang met de ‘MEE-doelgroep’, over preventieve ondersteuning bij de opvoeding en over het ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers. Het WMO/loket van de gemeente is bereikbaar via service.zorg@leiden.nl. De leidse vestiging van MEE is bereikbaar via info@meezhn.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×