Digitale Cijferwijzer Bevolking en Wonen gelanceerd

Sinds gisteren kunnen geïnteresseerden zich op internet verdiepen in het provinciale cijfermateriaal over bevolkingssamenstelling, woningbouwvoorraad en woningplanning in Zuid-Holland. De provincie heeft op www.zuid-holland.nl/cijferwijzer namelijk een digitale cijferwijzer met gedetailleerde gegevens over bevolking en wonen opgezet. Via deze wijzer kan bijvoorbeeld informatie worden opgevraagd over de geplande woningbouw of bestaande woningen in een bepaald gebied. Ook kunnen verschillende onderwerpen met elkaar gecombineerd worden en kan de websitebezoeker analyses uitvoeren. De cijferwijzer toont de opgevraagde resultaten met behulp van kaarten, grafieken en tabellen.

De gegevens waarvan de cijferwijzer gebruikmaakt, zijn deels afkomstig van provinciale onderzoeken en analyses, zoals de bevolkingsprognose en woningbehoeftenraming.Een ander deel is beschikbaar gesteld door externe bronnen, zoals het CBS en ministerie van VROM.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×