Kledingdief te water

In een poging aan de politie te ontkomen, sprong een inbreker vannacht het water in. Rond 1.40 uur was er ingebroken bij een kledingwinkel aan het Vijf Meiplein. Getuigen hadden daar drie mannen op scooters gezien, die er met een flinke hoeveelheid kleding vandoor gingen.De agenten gingen naar dit drietal op zoek, en vonden in een steegje aan de Hoflaan een onbeheerde scooter.

Op de Haarlemmerstraat zagen ze rond 03.00 uur een 18-jarige Delftenaar en een man met onbekende leeftijd en woonplaats, zich verdacht gedragen. Toen het tweetal de agenten in de gaten kreeg, gingen ze er vandoor. Eén van hen besloot in het water te springen. Beide heren zijn op de Apothekersdijk aangehouden. Ze hadden inbrekersgereedschap bij zich en zijn voor verder onderzoek ingesloten. Of ze bij de inbraak betrokken waren, staat nog niet vast.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×