Bespeling historische orgels op Leidse Orgeldag

Op zaterdag 7 juni organiseert de Stichting Orgelstad Leiden voor de 24e keer de Leidse Orgeldag. Tijdens dit evenement bespelen Peter Kuyt, Cor de Jong, Michiel Ras en Maarten Boonstra de historische orgels van een zestal Leidse kerken. Het publiek kan kosteloos van deze concerten genieten.

De dag begint om 10.00 uur met een concert in de Lokhorstkerk aan Pieterskerkstraat 1. Om 10.50 uur vindt het tweede concert plaats in de Lodewijkskerk aan Steenschuur 19. Het orgel van de Lutherse Kerk aan Hooglandsekerkgracht 28 is om 11.40 uur aan de beurt. Om 13.30 uur wordt het orgel van de Marekerk aan Lange Mare 48 bespeeld. Om 14.20 uur is het tijd voor het vijfde concert, dat wordt gegeven in de Hartebrugkerk aan Haarlemmerstraat 106. Het laatste concert, dat in de Hooglandse Kerk aan Middelweg 2 zal weerklinken, begint om 15.10 uur en eindigt om 16.00 uur. De rest van de concerten duurt een half uur. Ook buiten de kerken zal de nodige muziek te beluisteren zijn. De bestuursleden van de Stichting Orgelstad Leiden delen programmaboekjes uit.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×