De 'Cape Verde Veterans', foto:PR.

Kaapverdische 'Buena Vista Social Club' in dubbelconcert

De X presenteert een uniek dubbelconcert in de Tuinzaal van de Burcht met de ‘Cape Verde Veterans’ uit Kaapverdië en ‘Machapa Afrika’ uit Kenia. De Kaapverdische veteranen zijn een antwoord op de Cubaanse ‘Buena Vista Social Club’ en de groep bestaat dan ook uit vijf fantastische musici in leeftijd variërend van middelbaar tot hoogbejaard. Hun specifieke zang en gitaarmuziek, van morna’s en coladeira’s tot batuko en funaná, waarbij ook de traditionele cavaquinho (soort ukelele) bespeeld wordt, geven de sfeer van de prachtige Kaapverdische eilanden weer. De zevenkoppige mannengroep ‘Mapacha Africa’ uit Nairobi brengt bijzondere en traditionele Oost-Afrikaanse muziek. De groep maakt gebruik van zelfgemaakte snaar- en percussie-instrumenten, waarmee zij originele muziek ten gehore brengen Een fris, uniek geluid, waarmee de Keniaanse cultuur wereldwijd wordt verspreid

Het concert vindt plaats op vrijdag 6 juni, aanvang 21.00 uur. Meer info en reserveren: www.de-x.nl

Tuinzaal Burcht, Burgsteeg 14, Leiden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×