Op de foto? Acceptgiro volgt vanzelf!

De politie van Leiden-West heeft afgelopen vrijdagavond op diverse locaties rondom het Transferium een verkeerscontrole gehouden. Dit in samenwerking met het Regionaal Verkeershandhavingsteam, agenten uit de Duin- en Bollenstreek en het Korps Landelijke Politiediensten. Op de Plesmanlaan werd tussen 18.30 en 21.30 uur gecontroleerd op snelheid met de lasergun. De hoogste overschrijding werd gereden door een motorrijder. Hij reed met een gecorrigeerde snelheid van 114 km/uur, terwijl 50 km/uur de norm is. Het rijbewijs van de motorrijder werd ingevorderd. Alle gefotografeerde overtreders krijgen binnen enkele weken de acceptgiro thuisgestuurd. Bestuurders die meer dan 50 km/uur te hard hebben gereden krijgen van het Ministerie van Justitie een brief.

Er werden ook nog vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, het negeren van het rode verkeerslicht, wildplassen, foutparkeren en het negeren van een gesloten verklaring (beide richtingen).

Het Korps Landelijke Politiediensten heeft op de Rijksweg A44 in beide richtingen 295 hardrijders betrapt. De hoogst gemeten snelheid was 168 km/uur. Er werd gecontroleerd van 20.00 tot 23.45 uur. Er waren in totaal 4360 passanten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×