"Dit stadsbestuur staat met zijn rug naar de stad"

“Dit stadsbestuur staat echt met zijn rug naar de stad.” Dat schrijft SP-raadslid Julian van der Kraats in een persbericht, waarin hij namens zijn partij het raadsbesluit om de RGL ondanks het referendum door Leiden aan te leggen, bekritiseert. In het voorstel over dit besluit dat het college aan de raad voorlegde, is vastgelegd dat er geen inspraak komt over de tracékeuze van de RGL, dat de RGL niet meer referendabel is, en dat er ook geen referendum mag komen over de Ringweg Oost. Op woensdag was er wel gelegenheid tot inspraak over dit voorstel, maar het besluit werd op donderdag al genomen. Er was geen tijd om de inspraak te bespreken binnen de politieke partijen, aldus Van der Kraats. Wat betreft de Ringweg Oost heeft het raadslid begrepen, dat er niets gedaan is met de plannen en ideeën die de betrokken wijkverenigingen aandroegen.

De partij kan zich in de besluiten rond de Ringweg Oost en RGL niet vinden. Van der Kraats zegt: “we gaan straks even veel geld uitgeven aan nieuw asfalt als aan ander openbaar vervoer. Tientallen miljoenen worden er uitgegeven, terwijl er niet eens zicht is op meer openbaar vervoersreizigers, of op een betere doorstroming van het autoverkeer. Bovendien heeft Leiden het geld gewoon niet voor deze plannen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×