Centrummanager ziet stoepborden graag verdwijnen

Centrummanager Joost Bleijie dringt er bij de gemeente op aan, het modellenboek gevelreclame te handhaven. Dit boek bevat regels over winkelreclame aan gevels en op de stoepen. Er is in vermeld, dat uitstallingen buiten en stoepborden niet zijn toegestaan. Dit verbod wordt op het moment nauwelijks gehandhaafd en de winkelstraten in het centrum staan vol met borden en uitstallingen. De centrummanager heeft het college inmiddels per brief verzocht, tot handhaving van het modellenboek over te gaan.

Hij vertelt: “In zowel Haarlem als Nijmegen is het winkelaanbod echt niet veel hoogstaander dan in Leiden. Je ziet daar dezelfde winkels als in Leiden. Toch is het daar op één of andere manier prettiger toeven in de winkelstraten. Dat heeft alles te maken met het feit dat die gemeenten een eind gemaakt hebben aan het rommelige uiterlijk van hun winkelstraat door gemaakte afspraken te handhaven. Daar zou Leiden een voorbeeld aan moeten nemen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×