Vragen PvdA over elektronische thermometer

De PvdA heeft de burgemeester enkele schriftelijke vragen voorgelegd over het ‘tropisch weerscenario terrassen’ en de verdwenen elektronische thermometer. Vorig jaar heeft de gemeente besloten dat terrassen ´s avonds langer open mogen blijven, als de temperatuur overdag minimaal 28 graden Celsius is geweest. Wanneer de temperatuur deze 28 graden bereikt heeft, zou daarvan meteen melding gemaakt worden op www.leiden.nl, als informatie aan de terrasbezoekers en horeca-aanbieders.

Die elektronische thermometer was niet zo gewillig. Het afgelopen jaar is hij een aantal maanden achtereen blijven steken op 12 graden, ook wanneer de temperatuur hoger, of lager lag. Tijdens de raadsvergadering van 17 juni heeft de burgemeester toegezegd dat dit probleem hersteld zou worden. Sinds kort is de thermometer echter onzichtbaar. Over deze verdwijning stelt de PvdA de volgende vragen:Ten eerste wil de partij weten waar de thermometer met het cocktailglaasje gebleven is. Als de gemeente hem op een andere site gezet heeft, is de partij benieuwd naar het waarom. Ook wil de PvdA in dat geval weten, hoe de Leidse bevolking en horeca van deze verplaatsing op de hoogte wordt gebracht. Als de thermometer momenteel nergens gepubliceerd wordt, vraagt de partij zich af wanneer hij weer terugkomt, en hoe men in de tussentijd geïnformeerd wordt over de temperatuur, in verband met de verruimde terrasopenstelling.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×