De jarige 'Marijnke', foto: smalspoormuseum.

Stoomlocomotief Marijnke jarig!

Morgen is het precies tachtig jaar geleden dat stoomlocomotief 1, de ‘Marijnke’ in bedrijf werd genomen. Deze bijzondere verjaardag wordt bij het Nationaal Smalspoormuseum gepast gevierd. Bezoekers van 80 jaar en ouder kunnen vandaag en morgen gratis naar het museum. De nog altijd fitte ‘Marijnke’ heeft het grootste deel van haar actieve leven op diverse plaatsen in ons land het grondtransport verzorgd bij een wegenbouwbedrijf. Samen met een andere locomotief uit 1928, de ‘IJsseloord’ wordt ‘Marijnke’ nog regelmatig ingezet om de passagiers langs het Valkenburgse Meer te rijden.

Het Nationaal Smalspoormuseum is geopend van 10.30 – 17.00 uur en de stoomtrein vertrekt om 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Meer info: www.smalspoormuseum.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×