Seizan Azuma: 'River in the country', foto: PR.

'Zen Peace' in Leidse galerie

Twee Japanse kunstenaars, Seizan Azuma en Cie Iio, exposeren hun werk in de Leidse galerie ‘Expansionist Art Empire Gallery’ aan de Nieuwe Rijn. Azuma begon in 1974 met ‘sumi-e’, traditioneel Japans schilderen met alleen zwarte inkt op papier. Om de ‘sumi-e’ op een hoger niveau te brengen trainde de kunstenaar wel zo’n vier tot vijf uur per dag met het zetten van een lijn op papier. Azuma heeft deelgenomen aan een groot aantal exposities zowel in Japan als in Europa. Iio bracht haar jeugd door in een Boeddhistische tempel in de bergen rond Hiroshima. Haar vader was monnik en professor in filosofie. Iio, die studeerde aan de Tama Art University in Tokyo en aan de Brera Art Academy in Milaan, maakt meditatieve kunst. De expositie met de titel ‘Zen Peace’ loopt tot 31 augustus; de opening vindt plaats op 19 juli tussen 16.00 en 18.00 uur.

Vanaf 20 juli zijn de werken alleen door het raam te bewonderen, omdat de galerie dan in verband met de vakantie gesloten is. Meer info en openingstijden:  www.expansionistartempire.com

Nieuwe Rijn 94, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×