Kabibe - Afrikaanse koningin, foto: PR.

'Afrikaanse' viltkunst in Clusius Café

De wandkleden van Nora van Klingeren in het Clusius Café van de Leidse Hortus sluiten goed aan op de beelden van de Zimbabwaanse beeldhouwer Dominic Benhura, die in de tuinen staan. Benhura heeft inmiddels veel werk verkocht en zijn beelden zijn nog tot eind oktober te bewonderen. De tentoonstelling van Van Klingeren loopt tot 31 augustus. Van Klingeren laat zich graag inspireren door Afrikaanse kunst en maakt wandkleden in lagen en mixen, die zij combineert met zeefdrukken. Door de opbouw in lagen ontstaan prachtige, ‘schilderijen’ van stof. De kunstenaar versiert ook kledingstukken en sjaals in opdracht. Meer info over de kunstenaar: www.noravanklingeren.nl. Info openingstijden: www.hortusleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×