Kort geding stopzetting legalisatie Koppenhinksteeg

Morgen dient in Den Haag een door Stichting Ontmoetingsruimte de Linkse Kerk, Vereniging cultureel centrum Bar&Boos en Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg aangespannen kort geding tegen de gemeente Leiden. Ze eisen dat het legalisatieproces niet wordt stopgezet, zodat de Vrijplaats open kan blijven. Het College van B&W besloot onlangs het legaliseringsproces, dat al jaren aan de gang is, stop te zetten, onder meer omdat de herontwikkeling van het pand teveel zou kosten.

Op uiterlijk 1 maart 2009 moeten de inwonende organisaties waaronder de Fabel van de Illegaal, het Chinese vechtkunstcentrum Hong Ying en de Weggeefwinkel vertrokken zijn. De Vrijplaats meent dat de gemeente met het besluit tot stopzetting een onrechtmatige daad begaat en eist daarom vernietiging van het besluit en hervatting van het legalisatieproces.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×