Expositie Stedenband Leiden – Toruñ

In het Regionaal Archief Leiden, is een mini-expositie ingericht genaamd: “Stedenband Leiden – Toruñ 20 jaar jong”. Het is dit jaar namelijk 20 jaar geleden dat de gemeenteraad van Leiden besloot een stedenband met de Poolse stad aan te gaan. Hoewel de stedenband pas 20 jaar bestaat, is er al sinds 1603 contact tussen Leiden en Toruñ. In dat jaar “leende” de Sleutelstad de Leidse stadsbouwmeester Pieter Thonisz namelijk uit aan haar Poolse zusterstad. De toen afgesloten overeenkomst tussen beide steden, is in de expositie te zien.

In 1981 bezocht een delegatie van “Leiden helpt Polen” Toruñ.Zeven jaar later, in 1988 werd de Stedenband Werkgroep opgericht. Een jaar later werd het stedenbandprotocol in Toruñ officieel getekend. De expositie is tot 1 oktober te zien bij de entree van het Regionaal Archief aan Boisotkade 2A.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×