Orgelpromenade met David en Goliath

De Orgelpromenade van morgen is in handen van Harmen Trimp. Deze organist zal niet op één, maar op beide orgels van de Hooglandse Kerk spelen. Zowel de klanken van het kabinetorgel, als die van het De Swarten Van Hagerbeerorgel zullen dus door de monumentale kerk galmen. Trimp zal muziek spelen van onder andere Haydn, Buxtehude, Bach en Kuhnau. Van laatstgenoemde speelt hij de Biblische Sonate, een klankschilderingvan het gevecht tussen David en Goliath. Arnold Vroomans junior zal de teksten die in deze partituur zijn opgenomen, voordragen.Het concert begint om 13.30 uur en de toegang is gratis.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×