Wil gemeente raadslid de mond snoeren?

Naar aanleiding van een artikel dat onlangs in de Telegraaf stond oppert de PVV, dat de gemeente Hans Hendriks van Leefbaar Leiden bewust de mond wil snoeren.De PVV eist dan ook een spraakcomputer voor het raadslid. Volgens het krantenartikel dat de naam “Leiden snoert raadslid mond” meekreeg, kan Hendriks, die ongeveer een jaar geleden een keeloperatie onderging, al bijna een jaar niet meer praten. Hero Brinkman van de PVV heeft minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Guusje ter Horst,hierover een paar vragen gesteld.Eén van zijn vragen luidt: “Bent u met mij van mening dat het te gek voor woorden is dat in een land, waarin miljoenen euro’s wordt gespendeerd aan “positieve” discriminatie van allochtonenen vrouwen, een gekozen volksvertegenwoordiger met een ernstige handicap bijna een jaar moet wachten op een spraakcomputer, teneinde zijn taak als volksvertegenwoordigerte kunnen uitvoeren?”

Verder vraagt hij of de minister ook het vermoeden heeft dat de gemeente Hendriks door het onthouden van een spraakcomputer de mond wil snoeren.Ten slotte wil Brinkman weten of Ter Horst bereid is burgemeester Lenferink te bellen en hem te verzoeken het raadslid zo snel mogelijk te voorzien van een spraakcomputer. Als ze dat niet wil, is hij benieuwd naar de reden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×