Leefbaar Leiden wil verplaatsing voetbalkooi

De onlangs door de gemeente (tijdelijk) gesloten voetbalkooi in de Slaahgwijk staat op de verkeerde plek. Dat stelt fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden in een brief aan het College van B&W waarin hij zich tevens afvraagt waarom de gemeente wederom het jongerenwerk in Leiden heeft gepasseerd bij de sluiting. Sloos: “Wat mankeert er aan het jongerenwerk in Leiden en waarom worden de jongerenwerkers niet ingezet bij overlast zodat ze dan hun werk kunnen doen?” Ook wil hij weten of het klopt dat vooral jongeren van Marokkaanse afkomst voor overlast zorgen.

De voetbalkooi zou in de ogen van Leefbaar Leiden verplaatst moeten worden naar een plek waar verder geen bebouwing is. Op die manier zou er geen overlast zijn. Sloos: “Op de huidige locatie is overlast onvermijdelijk. Mijn Fractie vind het erg merkwaardig dat de voetbalkooi slechts 14 dagen dicht gaat, terwijl er sprake is van ernstige overlast.” Sluiting is volgens Leefbaar Leiden overigens alleen een optie als er voor de jongeren in de Slaaghwijk elders een plek is waar ze hun vertier kunnen zoeken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×