Zeppelins toekomst voor vliegveld Valkenburg?

Eigenaar van de Duitse zeppelinfabriek, Wolfgang Von Zeppelin, verzoekt Nederland eens na te denken over de aanleg van een zeppelinhaven. Von Zeppelin ziet hierin grote mogelijkheden voor de toekomst. Hij wil in Europa tien havens aanleggen en de zeppelins met grote cabines uitrusten. Nu kunnen er slechts twaalf mensen mee en hoewel de ervaring natuurlijk zeer bijzonder is, hangt er een behoorlijk prijskaartje aan: een vluchtje boven Katwijk en Leiden kost 280 euro! Burgemeester Jos Wienen van Katwijk, neemt de mogelijkheden voor een zeppelinhaven in overweging, hoewel de meeste ruimte van de locatie Valkenburg al ingevuld is. Het verkeer op de N206 liep geregeld vast omdat automobilisten afgeleid werden door het indrukwekkende luchtschip, dat nog een week in Valkenburg ‘logeert’.

Foto: Leo de Vogel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×