Miljoen van Ron Hillebrand voor woningcorporatie

De SP heeft ontdekt dat voormalig wethouder Ron Hillebrand van de PvdA, woningcorporatie De Sleutels van Zijl en Vliet zes jaar geleden een miljoen euro heeft toegezegd, zonder de raad daarvoor om toestemming te vragen. De corporatie kreeg dit bedrag voor de realisatie van De Lepelaar. In 1999 had de Sleutels van Zijl en Vliet al een zelfde bedrag ontvangen als bijdrage voor de realisering van 56 sociale huurwoningen in dat project. In 2002 vroeg de corporatie aldus de SP wederom om geld en de wethouder heeft dat toen per brief toegezegd.

In 2005 heeft het college hiervoor achteraf ook toestemming gegeven. Daarbij is echter geen toestemming van de raad gevraagd, hoewel dat formeel wel moet, als het gaat om bedragen hoger dan 50.000 euro. Inmiddels is een groot deel van het toegezegde bedrag al uitgekeerd aan de corporatie.Naar aanleiding van vragen van de SP, gaf wethouder van Woensel aan, dat deze manier van werken niet de goede was.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×