Waterstofbus door Leidse straten

Afgelopen zaterdag zijn Connexxion en de provincie Zuid-Holland een pilot met een hybride waterstofbus gestart. Deze bus die zowel op waterstof als op elektriciteit kan rijden, is de komende twee maanden te vinden in Leiden, de Duin- en Bollenstreek, de Rijnstreek en Midden-Holland. Op het dak van het voertuig bevinden zich waterstoftanks, waaruit de stille bus de waterstof onttrekt. De stroom die de bus gebruikt als hij rijdt op elektrische aandrijving, wordt geproduceerd tijdens het remmen en optrekken.Iedereen die een ritje in de waterstofbus maakt, ontvangt een brochure met daarin informatie over waterstof en de bus.

Gedeputeerde Verkeer en Vervoer Asje van Dijk vertelt: “Met deze pilot willen we ervaring opdoen met deze bus in het Nederlandse verkeer. We willeninnovaties als deze een proeftuin bieden, om ervaring op te doen in de praktijk. Dat doen we niet alleen met deze bussen. Binnenkort starten we met vierhybride dieselbussen en bussen op biogas. Dat het ons menens is blijkt wel uit het feit dat we vanuit het coalitieakkoord hiervoor € 26 miljoen beschikbaarhebben.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×