Hans Buijing wordt per 1 november directeur bij Welsaen in Zaandam. (Archieffoto: Bram Pater).

Buijing directeur welzijnsorganisatie Zaandam

Hans Buijing wordt de nieuwe directeur van welzijnsorganisatie Welsaen in Zaandam. Buijing (48) was van 2000 tot 2006 wethouder Wonen, Zorg en Welzijn in Leiden voor de PvdA. De afgelopen twee jaar vervulde hij interim-directiefuncties bij GGD Nederland en het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) in Rijswijk. Hans Buijing is politicoloog en vanaf zijn studententijd actief in het buurt- en wijkwerk, eerst in Delft later in Leiden.

Tijdens zijn wethouderschap was hij verantwoordelijk voor de invoering van de WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Hij treedt per 1 november in dienst bij de welzijnsorganisatie die actief is in Zaanstad, Oostzaan, Wormerland, Middenbeemster, Landsmeer en Amsterdam-noord.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×