'Lea' foto van Igor Kruter in de serie 'Red Devil'.

Indrukwekkende dubbelexpositie in LAKgalerie

De Lakgalerie presenteert twee solo-exposities: de series ‘The Ark’ en ‘Red Devil’ van Igor Kruter en tekeningen van Hugo Gitsels. In het werk van Kruter spelen thema’s als liefde en haat, leven en dood, lijden en strijden, een grote rol. Kruter maakt in zijn foto’s gebruik van het licht van de oude meesters en zet in zo’n 100 portretten in de serie ‘The Ark’ het menselijk lijden neer. Zijn serie ‘Red Devil’ is geïnspireerd op de mythologische figuur Lilith en in de roodharige modellen zijn parallellen met Rossetti’s Lilith te vinden. Kruter, geboren in Odessa (Oekraïne) studeerde in 2007 af aan ArtEZ te Arnhem en volgde daarna zijn stage bij gerenommeerde fotograaf Erwin Olaf.

Hugo Gitsels laat zich inspireren door landschappen en interieurs, waarbij hij herinterpretaties weergeeft in boeiende composities. Gitsels studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunst in 2002. In zijn tekeningen onderzoekt de kunstenaar met losse lijnen in Siberisch krijt naar zijn onderwerpen en reduceert deze naar een bijna abstract beeld. Dit is vooral heel goed te zien in zijn landschappen. Zijn tekeningen laten een constante wrijving zien tussen de realistische weergave en een bijna abstracte lineaire wereld.

De dubbelexpositie loopt van zaterdag 18 oktober tot en met 21 november.

Meer info en openingstijden: www.laktheater.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×