Alarm voorkomt inbraak ROC

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 00.30, ging een inbraakalarm af bij het ROC aan de Lammenschansweg. Toen de beveiligers een kijkje gingen nemen, zagen ze een witte bedrijfsbus wegrijden. De achtervolging werd ingezet en de politie werd gewaarschuwd. Op de Suringarstraat eindigde de rit. Twee mannen vlogen een portiek van woningen binnen en een derde rende de straat uit. Twee Leidenaren van 28 en 30 jaar werden aangehouden. De bedrijfsbus bleek eerder die nacht in Den Haag te zijn gestolen. Voor zover nu bekend, is er bij het ROC niet daadwerkelijk ingebroken, maar is het bij een poging gebleven. De twee verdachten zijn weer op vrije voeten gesteld. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×