Novemberexpositie bij Zône: 'Op afstand'

Gedurende de hele maand november is het werk van kunstenaar Heleen Makkinga te zien in de Leidse galerie Zône. Makkinga laat een wereld zien, die wel bestaat, maar met het blote oog niet zichtbaar is. Gefascineerd door telescopen en microscopen, legt Makkinga verbindingen in de overeenkomst tussen cellen en planeten. Zelf zegt zij hierover: “Wanneer je van ver of juist dichtbij naar alle organismen kijkt, wordt al snel duidelijk dat hun vormen overeenkomstigheden vertonen”. De kunstenaar probeert deze vormen te vangen en beeldt ze vaak uit in combinatie met landschapachtige achtergronden. Kenmerkend in haar werk is een gevoel van beweging en ruimtelijkheid, waarbij er toch sprake is van een rustige, soms bijna verstilde, sfeer.

Deze expositie is te zien van 1 tot en met 30 november. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 2 november tussen 14.00 en 16.00 uur. Meer info en openingstijden: www.galeriezone.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×