'W', opening derde editie leids Filmfestival

Voor de derde maal zal het Leids Filmfestival plaatsvinden in onze Sleutelstad. Op diverse locaties draaien grote én kleine films en documentaires. Deskundige sprekers geven hun toelichting en natuurlijk is er feest en muziek. De aftrap wordt gegeven met de nieuwste film van Oliver Stone met de titel ‘W’, een film over het leven en presidentschap van George W. Bush. De hoofdrollen worden gespeeld door onder andere Josh Brolin, Elizabeth Banks en Richard Dreyfuss. Een bijzondere première, zo vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Stone, die eerder films maakte over John F. Kennedy en Richard Nixon, levert naar eigen zeggen “een eerlijk en waarheidsgetrouw portret” van de controversiële president. Naast de voorstellingen in Trianon en in het Kijkhuis, zijn er ook speciale voorstellingen in het Sieboldhuis. In Rijksmuseum van Oudheden wordt een indrukwekkende documentaire over de oude Iranese cultuur vertoond.

Het festival vindt plaats van 29 oktober tot en met 2 november.

Meer info en volledig programma: www.leidsfilmfestival.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×