Rampenoefening Bio Science Park geslaagd

De afgelopen donderdag gehouden rampenoefening op het Bio Science Park is op het eerste gezicht goed verlopen. Bij TNO was er na een ontploffing brand ontstaan, die de chemicaliënopslag en het laboratorium bedreigde. Er waren gewonden en ook was een aantal mensen vermist. Natuurlijk was er veel paniek. De medewerkers van TNO werden opgevangen in de Hogeschool Leiden door gemeenteambtenaren van Opvang & Verzorgen en psychosociale hulpverleners. De slachtoffers werden verzorgd in een tent op de parkeerplaats.

De oefening werd gehouden door de hulpdiensten, gemeente Leiden en TNO en had tot doel, dat de procedures uit het rampenplan geoefend zouden worden.Het scenario was van te voren niet aan de hulpverleners bekendgemaakt. Ze rukten dan ook met groot materieel uit. De eerste indruk van de oefening was positief. Binnenkort vindt er een uitgebreide evaluatie plaats. Aan de hand van het evaluatierapport dat daarop volgt, bepaalt de gemeente of het rampbestrijdingsplan aangepast moet worden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×