Rijbewijzen kwijt en processen-verbaal na rijden met drank

Ook dit weekend vonden de nodige mensen dat zij best achter het stuur konden kruipen na hun borrels. De politie heeft een aantal van hen op de bon geslingerd en het rijbewijs afgenomen.Een 35-jarige bromfietser moest zijn rijbewijs inleveren, toen hij op zaterdagavond rond 21.50 uur over de Langegracht reed. Hij blies 575 ug/l. Twee jaar eerder, ook in oktober, maakte hij het net iets bonter. Toen werd hij betrapt met 850 ug/l.

Zondagmiddag werd een 35-jarige automobiliste uit Voorschoten op de A44 de dupe van het drankgebruik van een 65-jarige dame uit Oegstgeest. Rond 16.20 uur ging deze net iets te vroeg op de weg naar rechts, waardoor ze de auto van het slachtoffer ramde. Daarbij ontstond niet alleen veel blikschade. De Voorschotense moest met buikklachten naar het LUMC worden overgebracht. De politie stelde drankgebruik vast bij de Oegstgeestse. Omdat zij te ver heen was om nog te kunnen blazen, werd een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend.De Leidse bromfietser en de Oegstgeestse automobiliste zijn niet alleen hun rijbewijs kwijt, er is ook proces-verbaal tegen hen opgemaakt.Ook tegen 9 Leidenaars die net niet zoveel gedronken hadden dat zij hun roze papiertje moesten inleveren, is proces-verbaal opgemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×