Bus 44 en 57 rijden vaker, 65-plussers mogen gratis mee

Ter compensatie van de binnenkort wegvallende buslijn 42 die Leiden verbindt met onder andere Noordwijk, Oegstgeest en Leiderdorp, gaan de buslijnen 44 en 57 vaker de weg op. Lijn 44 vertrekt voortaan vier keer per uur en ´s middags zelfs 8 keer per uur. Bus 57 gaat ´s avonds en op zaterdag een halfuursdienst rijden.Op deze manier blijven alle bestemmingen die buslijn 42 nu aandoet, ook na het wegvallen daarvan bereikbaar, al zal een aantal reizigers vaker moeten overstappen, aldus het persbericht van de provincie. Bovendien wordt de reistijd in veel gevallen korter en dat is nodig om de concurrentie met de auto het hoofd te bieden, vindt gedeputeerde Verkeer en Vervoer.

De gedeputeerde zegt verder: “Het opheffen van een buslijn treft altijd een bepaalde groep reizigers die nu een alternatief moeten zoeken. Ik heb best begrip voor die commotie, maar we moeten ook reëel zijn. De nieuwe dienstregeling zal voor circa 50 reizigers per dag op huidige buslijn 42 aanpassing vragen maar levert voor zo’n 11.000 reizigers vele voordelen op doordat de bussen vaker rijden en sneller op de plaats van bestemming zijn.”Om de ouderen tegemoet te komen, Mogen 65-plussers van zondag 14 december 2008 tot en met zaterdag 31 januari 2009 gratis mee op een aantal trajecten. Het gaat daarbij om het hele traject van bus 28, bus 40 en bus 44. Op de lijnen 50 en 57 is alleen het traject tussen Leiden Centraal en Oegstgeest voor hen gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×