Hij komt, hij komt...

Trouw als altijd, zet Sinterklaas volgende week zaterdag weer voet aan wal in Leiden. Hij komt om 12.00 uur met zijn stoomboot aan bij de Beestenmarkt, waar de burgemeester hem welkom zal heten. Om 12.45 maakt de sint op zijn schimmel een rondgang door het centrum. Daarbij wordt hij vergezeld door het Pietenhuisorkest dat sinterklaasliedjes speelt, en zijn knechten, die tweehonderd kilo pepernoten uitdelen. Ook de kinderen mogen mee, in een gratis treintje. De optocht gaat over de Beestenmarkt, Steenstraat, Blauwpoortsbrug, Haarlemmerstraat, Pelikaanstraat, Hooigracht, Watersteeg, Hogewoerd, Breestraat , Kort Rapenburg, Boommarkt en Aalmartkt.

Vanaf 13.00 uur is er van alles te doen op het Stadhuisplein. Zo kunnen de kinderen er samen met Zwarte Piet op de foto in een enorme schoen, kunnen ze pakjes gooien in een hoepelbroek en is er een springkussen. Wie de sint in zijn eigen huis wil ontmoeten, kan vanaf volgende week zondag terecht in de Waag, waar hij met zijn Pieten logeert. Kinderen kunnen hier een tekening voor Sinterklaas maken, de Pieten helpen bij het inpakken van cadeautjes, een pepernotenschieter maken en nog veel meer!. Het Huis van Sinterklaas is tot en met 5 december open tussen 12.00 en 17.00 uur. Ook op koopavonden staan de deuren open.Op www.huisvansinterklaas.nl staat meer informatie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×