Nieuw stadspark met zwembad en beeldentuin

In het oostelijke deel van de binnenstad komt een park met zwembad, speeltuin, beeldentuin en theehuis. Tenminste als het aan wijkvereniging “Tussen de Rijnen” en de speeltuinvereniging “De Doorbraak” ligt. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, riep de burgemeester de burgers op, zelf mee te denken met de gemeente. Beide verenigingen besloten de uitdaging aan te gaan. Daarbij keken ze naar het gebied rond het Katoenpark, het Ankerpark en de ruimte daartussen. Ze lieten Designstudio van Ginneken een plan ontwikkelen dat gebruikt kan worden bij de herontwikkeling van dat gebied. Dit plan sluit volgens beide verenigingen aan bij de gedachten die er leven voor de ontwikkeling rond de Meelfabriek.

Het bevat onder andere een plan voor een nieuw aan te leggen park, dat de naam Oosterpark gekregen heeft. In dit park zijn een nieuwe speeltuin met zwembad, een theehuis, een beeldentuin en een jongerencentrum bedacht. Afgelopen woensdag is het overhandigd aan wethouder Pieter van Woensel aangeboden. Op www.svdedoorbraak.nl en www.tussenderijnen.nl is het in te zien.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×