Geld voor 20 aardgasvulpunten in provincie

De provincie Zuid-Holland en een aantal gemeenten stellen in totaal 3,5 miljoen euro beschikbaar om het rijden op aardgas, dat relatief milieuvriendelijk is, te stimuleren. Per 1 januari komt er een subsidieregeling voor de realisatie van in totaal 20 aardgasvulpunten in de provincie. Deze regeling is bestemd voor pomphouders buiten de regio’s rond Den Haag en Rotterdam en ondernemers die aardgasvulpunten willen bouwen. Ze kunnen in totaal 40% van hun investering terugkrijgen, tot een maximum van 100.000 euro.Een nieuw vulpunt kost tussen de 250.000 en 300.000 euro.

Verder bieden de provincie, gemeenten en milieudiensten wagenparkscans aan. Daarbij krijgt de ondernemer een gratis kosten- en batenanalyse waarmee hij kan beoordelen of de omschakeling van een wagenpark op aardgas economisch aantrekkelijk is. De dienstauto’s van de provincie zijn inmiddels al omgebouwd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×