Politie pakt daders gewapende overval benzinestation

Met de aanhouding van vier mannen uit Leiderdorp heeft de recherche van de politie Leiden – Voorschoten de gewapende overval op een tankstation aan de Willem de Zwijgerlaan opgelost. De overval vond dinsdagavond 14 oktober plaats. Drie daders zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voor 14 dagen in bewaring. De vierde is na verhoor weer vrijgelaten vanwege zijn beperkte rol bij de overval. Hij zou in de vluchtboot hebben gewacht op de anderen. Uit het rechercheonderzoek blijkt dat de overval een inside-job was. De pompbediende die achter de balie zat en later ook aangifte deed, werkte volgens politie en justitie samen met de drie andere daders.

De ‘overvaller’ die het tankstation binnenkwam en de pompbediende vervolgens met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigde, zijn vrienden van elkaar. De pompbediende gaf het geld uit de kassa af aan zijn vriend. De derde verdachte stond op de uitkijk. De mannen konden eind november en begin december worden aangehouden. De drie hebben allemaal een bekentenis afgelegd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×