Leidse Cantorij geeft 35ste Adventsconcert

Traditiegetrouw geeft de Leidse Cantorij, onder leiding van dirigent Hans Brons, op zondag 21 december haar Adventsconcert in de Hooglandse Kerk. Theo Visser bespeelt de twee orgels van de sfeervolle kerk en hoboïst Han Kapaan treedt op als begeleider en solist. Voor deze 35ste maal is de mooiste advents- en kerstmuziek afkomstig uit de late bloeitijd van de polyfonie en de barok, uit Spanje en Duitsland, te beluisteren. Daarnaast klinkt ook verrassende hedendaagse koormuziek uit het Verenigd Koninkrijk. Op het programma staan werken van De Victoria, Eccard, Hammerschmidt, en Bach, naast die van componisten als Howells, Leighton, Bednall en Rutter.

Aanvang: 20.15 uur (kerk open om 19.30 uur); de toegang is gratis. Na afloop van het concert is er Glühwein verkrijgbaar. Meer info: www.leidsecantorij.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×