Gemeente en COA hervatten zoektocht nieuwe locatie AZC

De gemeente en het COA hervatten de zoektocht naar geschikte ruimte voor een asielzoekerscentrum. Dat staat in het startdocument hernieuwd onderzoek naar mogelijkheid vestiging asielzoekerscentrum, dat het college afgelopen dinsdag heeft vastgesteld. Omdat de huurovereenkomst voor het huidige AZC in Nieuweroord komend jaar afloopt, en het plan om een centrum in Roomburg uit de grond te stampen is afgeblazen, gaan beide partijen gezamenlijk opzoek naar een nieuwe locatie in de omgeving van Leiden.

Er wordt gezocht naar een locatie waar structureel minimaal 450 asielzoekers opgevangen kunnen worden, in een een inburger- en oriëntatiecentrum. In zo’n centrum verblijven mensen die óf een positieve beschikking op hun asielaanvraag hebben ontvangen, óf daarop nogin afwachting zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×