Overvaller op fiets achtervolgt vrouw tot in haar eigen huis

Een 23-jarige Leidse vrouw fietste in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 04.00 uur, op de Hooigracht, toen een onbekende man naast haar kwam fietsen. De fietser deed alsof hij haar kende en reed na zijn begroeting door. Toen de Leidse bij haar huis op de Oude Rijn aankwam, kwam zij de man weer tegen. Ze vertrouwde het niet en wilde snel haar huis binnengaan. Toen ze de voordeur opende, fietste de man gewoon de gang binnen en gooide de vrouw op de grond. Met kracht rukte hij de rugzak van haar rug en ging er als een haas vandoor. Huisgenoten, die op het gegil van het slachtoffer afkwamen, kwamen te laat om in te grijpen en hebben de dader niet gezien. De politie doet verder onderzoek en vraagt mensen, die iets gezien hebben, contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×