'Katwijkse' maanvis te zien in Naturalis

De zeldzame maanvis, die eergisteren aanspoelde op Katwijkse strand is te zien in het magazijn van Naturalis. De vis, die 120 cm lang is en 100 cm hoog (van vintip tot vintip) is te groot voor een vitrine. Het gebeurt niet zo vaak, dat zo’n bijzondere vis aanspoelt op de Nederlandse kust. De maanvis, die ook wel klompvis, molensteenvis, zwemmende kop, of Mola mola wordt genoemd , is de zwaarste van alle beenvissen. Volwassen dieren kunnen gemakkelijk een gewicht van 1000 kg bereiken en een lengte van wel vier meter. Kwallen vormen de belangrijkste voedselbron. Maanvissen zwemmen in het najaar naar het zuiden en kunnen door stromingen in de te ondiepe en koude Noordzee terecht komen. Meer info: www.naturalis.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×