Nieuwe aanpak werkt: Jaarwisseling rustiger verlopen!

De Politie Hollands Midden was gisteren al vroeg in de avond aanwezig met veel extra mankracht in de bekende risicogebieden. In totaal werden in de regio 130 arrestaties verricht voor kleine vergrijpen, zoals in het bezit hebben van illegaal vuurwerk en vernielingen. Deze aanpak lijkt succesvol te zijn geweest met als resultaat een veel rustigere jaarwisseling dan voorgaande jaren. Het geweld tegen hulpverleners bleef beperkt tot twee gevallen, waarbij brandweerlieden en agenten bestookt werden met vuurwerk. De daders werden direct gearresteerd. Ook in de Leidse Kooi, dat traditioneel een onrustige jaarwisseling kent, bleef het verder op enkele kleine incidenten na rustig en kregen de agenten oliebollen van de bewoners als dank! Inmiddels is de politie gestart met de opsporing van vernielers en geweldplegers, die nog niet zijn aangehouden. Een team van 15 rechercheurs maakt gebruik van de beelden van (vaste en mobiele) camera’s en zal alsnog de schade op de daders proberen te verhalen. Volgens de Regionale Brandweer van Hollands Midden was er sprake van een halvering van het aantal meldingen van branden ten opzichte van vorig jaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×