'Gastvrijheid in december'

Onder het motto ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft de politie van Leiden elke maand een overzicht van inbraken in studentenwoningen in de Sleutelstad. Doel van deze actie is om studenten bewust te maken van de risico’s van diefstal en het voorkomen hiervan. Anders dan in een gewoon woonhuis, vallen ongenode gasten minder snel op en kunnen daarom gemakkelijker ongezien hun slag slaan. In de afgelopen vijf maanden werden er ruim 22 laptops uit studentenhuizen gestolen. Naast het missen van de laptop zelf, gaat er op deze manier ook veel werk, zoals belangrijke scripties, verloren. De politie adviseert om de laptops uit het zicht te zetten en in ieder geval een back-up te maken.

In de afgelopen decembermaand werd er ingebroken in een kamer aan de Schelpenkade, waar een laptop zichtbaar achter het raam stond. Het raam werd ingegooid, de laptop was verdwenen.

Een bewoner van een kamer aan de Hugo de Grootstraat had het raam op een kier laten staan en kon fluiten naar zijn laptop.

Uit een kamer aan de Kaasmarkt werden naast een laptop ook cd’s en boeken weggenomen. De deur was niet op slot gedraaid en de dief hengelde zich naar binnen.

De deur van een studentenpand aan de Diefsteeg was ook niet op slot gedraaid. De inbreker heeft de deur vermoedelijk open gekregen door te ‘flipperen’. De kamerdeur werd geforceerd en uit de kamer werden geld en een Ipod weggenomen.

In een studentenpand aan de Vliet is een dief een kamer in kunnen sluipen omdat de deur open was gelaten. Uit de kamer werden onder andere een portemonnee en een jas met sjaal weggehaald.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×