Poging tot verkrachting Leidse vrouw bij Opsporing Verzocht

De politie Hollands Midden brengt op dinsdag 13 januari een poging tot verkrachting en beroving op een 27-jarige Leidse vrouw onder de aandacht van het publiek, bij het programma ‘Opsporing Verzocht’. Er zal een reconstructie van het misdrijf worden getoond en een foto van de gestolen tas. Tevens komt het slachtoffer zelf aan het woord. De poging tot verkrachting en beroving vond plaats op maandag 24 november 2008 toen de vrouw op haar fiets vanuit Leiden over de busbrug via de Trompweg en de Admiraal de Ruytersingel, de Thorbeckeweg op reed. Daar werd zij ingehaald door een scooter, waarvan de bestuurder haar even later een klap in het gezicht verkocht en haar vervolgens probeerde te verkrachten. Dit gebeurde op het fietspad ter hoogte van de van Hogendorpweg. Doordat de vrouw zich heftig verzetten en keihard gilde, ging de man ervandoor. Daarbij nam hij de handtas van de vrouw (een zwart leren tas met slangenprint van het merk Esprit) mee.

De dader, van ongeveer 20/22 jaar, met een normaal postuur en kort donker bruin haar, droeg een polyester jas tot op de heupen en een blauwe spijkerbroek. Hij droeg een overwegend rode integraal helm met mogelijk rode, witte en zwarte figuurtjes. Ook de scooter had de kleuren rood, wit en zwart.

De politie mensen vraagt mensen, die maandag 24 november tussen 05.30 en 06.30 uur de scooterrijder ergens hebben zien rijden of die iets over hem kunnen vertellen, contact op te nemen met de recherche Leiden – Voorschoten. Dit kan via 0900-8844, of met MeldMisdaadAnoniem 0800-7000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×