Prof. Alkema geridderd

Zojuist is Prof. mr. E.A. Alkema benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Burgemeester Lenferink reikte hem de onderscheiding in het Kamerlingh Onnes Gebouw uit ter afsluiting van het symposium “Geschakeld Recht”, dat de professor ter gelegenheid van zijn 70e verjaardagwerd aangeboden.Prof. Alkema is hoogleraar Doorwerking van het Internationale Recht binnen de nationale rechtsorde, de zogenaamde Van Asbeck leerstoel aan de Rechtenfaculteit vande Universiteit Leiden. Hij is een internationale autoriteit op het gebied van de mensenrechten en heeft veel invloed gehad op het procesom Europese en andere internationale rechtsregels door te laten werken in de Nederlandse wetgeving.

Verder was Prof. Alkema onder andere lid van de Europese Commissie voor de Rechten van de Mens van de Raad van Europa in Straatsburg, en was hij lid van de CommissieMulder, die wetgeving voorbereidde over de vereenvoudiging van de afdoening van lichte verkeersovertredingen. Hij heeft ook talloze publicaties op zijnnaam staan.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×