Leiden uit top tien woonlastenoverzicht grote gemeenten

Leiden staat niet langer in de top tien van het woonlastenoverzicht van de 36 grote gemeenten. Vorig jaar stond de Sleutelstad op de 10e plaats van het Belastingoverzicht grote gemeenten dat elk jaar wordt samengesteld door het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere overheden van de Rijksuniversiteit Groningen, Coelo. Dit jaar zijn de woonlasten van 22 grote gemeenten hoger, en staat Leiden op de 23e plaats. Dit komt onder andere doordat het Coelo een nieuwe berekeningswijze doorgevoerd heeft, waarbij er ook rekening gehouden wordt met de samenstelling van het aantal een-, twee-, drie-, vier-, en vijfpersoonshuishoudens. Omdat Leiden een flink aantal een- en tweepersoonshuishoudens heeft, is deze wijziging van invloed op de uitkomst. Wanneer de rekenmethode vorig jaar al was gebruikt, zou Leiden toen volgens de gemeente op plaats 25 geëindigd zijn. In dat geval is het aantal gemeentes met hogere woonlasten dan Leiden, dit jaar dus met twee gedaald.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×