De winnaars van vorige keer, foto: PR.

Ouderen Songfestival 2009 nu ook in Leiden

Nee, het gaat niet om de X Factor, maar wie zin heeft om zijn of haar zangkunsten te vertonen en de leeftijd van 55 jaar heeft, of gepasseerd is, kan meedoen met de voorronde van het Ouderen Songfestival 2009. Het festival bestaat al 17 jaar en is erg populair in Amsterdam en omgeving. Voor de eerste maal vindt er nu ook een voorronde plaats in Leiden, op 22 februari. Jaarlijks doen er meer dan 200 kandidaten mee in diverse genres, zoals pop, klassiek, jazz, country, opera, musical en niet te vergeten: het levenslied! Aanmelden en informatie: jos@stichtingjam.nl.

Men kan solo zingen, in duet of in een trio. In de voorronde bepaalt een deskundige jury wie er doorgaat naar de halve finale. De voorzitter van die jury is Henk Kreukniet, operazanger en zangcoach. Er zijn vier voorrondes in Amsterdam, maar ook in Almere, Hendrik Ido Ambacht, Harderwijk, Leiden en Zaandam zijn voorrondes. Per voorronde gaan er drie tot vier kandidaten door naar de halve finales, die dit jaar gehouden worden in De Speeldoos in Baarn op zondag 26 april en in Theater Diligentia in Den Haag op zondag 3 mei.

Zestien finalisten staan op zondag 17 mei in de Grande Finale in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Zij strijden om de eerste prijs, de internetprijs en de publieksprijs. Meer info: www.ouderensongfestival.nl.

Komen kijken en luisteren kan natuurlijk ook, hoe meer publiek, hoe leuker het is voor de kandidaten.

De voorronde van 22 februari wordt gehouden in het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33 a. Aanvang 14.00. Entree €5,00. Kassa open vanaf 13.30.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×