Vragen LL over overstekende dieren

Daan Sloos van Leefbaar Leiden heeft de burgemeester als korpsbeheerder van Hollands Midden, enkele schriftelijke vragen voorgelegd over overstekende dieren. Hij deed dat naar aanleiding van een artikel in het Algemeen Dagblad over een Schiedammer die een boete moest betalen omdat hij voor het groene verkeerslicht stopte toen er een kat overstak. Hij ontving een bekeuring van 75 euro, wegens het negeren van een groen verkeerslicht. Sloos wijst er bij de burgemeester op dat een soortgelijke situatie ook bij de verkeerslichten van de Kennedylaan kan optreden, omdat daar regelmatig zwanen en ganzen oversteken. Hij is bang dat mensen naar aanleiding van dit krantenbericht niet meer voor deze dieren wachten, maar hen aanrijden.

Hij wil allereerst van de burgemeester weten of deze het ermee eens is dat de wet nooit de bedoeling heeft om dieren dood te rijden als het gaat om een groen stoplicht. Verder wil Sloos weten of de politie alle overtredingen, van welke aard dan ook, moet bekeuren. Ook wil hij een verzekering van de burgemeester dat de in het krantenartikel genoemde situatie in Leiden nooit tot een bekeuring zal leiden. Tenslotte stelt hij voor borden te plaatsen, op locaties waar de kans op overstekende dieren groot is.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×