Gemeente Leiden ontvangt grote som geld door overname Nuon

Nuon wordt overgenomen door energieconcern Vattenfall. Het Zweedse concern betaalt 8,5 miljard euro in contanten voor Nuon. Over zes jaar is de gehele overname afgerond. De Leidse aandelen vertegenwoordigen door de overname een waarde van ruim 200 miljoen euro. Wethouder financiën Gerda van den Berg: “Nuon heeft met Vattenfall een strategische partner gevonden die een belangrijke bijdrage kan leveren aan de vooraf gestelde doelen op het gebied van duurzaamheid en leveringszekerheid. Ik ben daar persoonlijk erg blij mee. De grootaandeelhouders hebben met grote tevredenheid kennis genomen van de door de Raad van Bestuur van Nuon getekende overeenkomst. Het is een mooi bod. De betekenis van dit bod voor Leiden, zal ik morgen eerst bespreken in het college van burgemeester en wethouders. De komende periode zal ik de leden van de gemeenteraad uitgebreid informeren en werken we een voorstel uit dat we aan hen zullen voorleggen. We ontvangen een grote som geld en moeten dit op verantwoorde manier gaan inzetten.”

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×