Foto: ANP.

Slachtoffer vliegtuigcrash opgenomen in LUMC

Bij de crash van een vliegtuig van Turkisch Airlines, vanmorgen, zijn negen doden gevallen, waaronder de bemanningsleden. Omdat het vliegtuig vanwege het onderzoek nog geruime tijd in dezelfde positie moet blijven liggen zoals het is neergestort, bevinden de overleden bemanningsleden zich nog in de cockpit. In totaal raakten 84 van de 135 inzittenden gewond, waarvan er 25 zwaargewond zijn. Volgens de berichten is een van de gewonden opgenomen in het Leidse LUMC. De wegen rondom Schiphol, waar het ongeluk plaatsvond vlak voor de Polderbaan, waren geruime tijd afgezet voor het verkeer om de ambulances ruim baan te kunnen geven.

Op Schiphol is een mortuarium ingericht. Slachtoffers, die geen verdere medische behandeling in een ziekenhuis nodig hadden, zijn naar het Novotel aan de Sloterweg gebracht. Na een medische check-up konden zij later op de dag met hun inmiddels aangekomen familieleden verenigd worden. Ook de Turkse ambassadeur Selahattin Alpar was in het hotel aanwezig. Schiphol heeft noodnummer geopend voor vragen over de crash: 0900-1852.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×