De Clusiustuin, foto: PR.

Verhuizing Clusiustuin gestart

Architecten, bouwvakkers, hoveniers en wetenschappers zijn na gedegen voorbereiding gestart met de verhuizing van de 400 jaar oude academische tuin: de Clusiustuin. De tuin, nu nog gelegen aan de 5e Binnenvestgracht, zal op zijn oorspronkelijke plek in de voortuin, direct achter het Academiegebouw, geplaatst worden. De organisatie verwacht, dat de tuin weer rond Pasen voor het publiek toegankelijk zal zijn. Het is een omvangrijke klus. Zo werd een 150 jaar oude Taxus verplaatst met behulp van een telekraan. Drie tuinmannen hebben er gezamenlijk een week aan gewerkt om de boom van ruim 13 ton uit te graven.

Op 4 april dit jaar, wordt de 400e sterfdag van de grondlegger van de Leidse Hortus botanicus, Carolus Clusius, herdacht.

Meer info: www.hortusleiden.nl.

 

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×