Mila Tsankova, foto: PR.

Benefietconcert voor kinderen Gazastrook

Het Scheltemacomplex heeft de theaterzaal gratis beschikbaar gesteld voor een bijzonder concert. Vijf leden van het Residentie Orkest en enkele vrienden zullen op 15 maart een benefietconcert geven, waarvan de volledige opbrengst bestemd is voor kinderen in de Gazastrook. De musici willen op deze manier hun stem laten horen tegen geweld en onrechtvaardigheid. Op het programma staan werken van onder andere: Mozart, Schubert, Dvorák, Veracini en Kreisler. Violiste Mila Tsankovais, die zich zeer betrokken voelt bij de kinderen in de Gazastrook zegt hierover: “Er is zoveel geweld. Er gaan kinderlevens verloren. Maar ook hun scholing, kortom hun jeugd, komt in het gedrang. Wij willen graag iets terug doen en hopen dat er veel mensen komen zodat we een kleine bijdrage kunnen leveren om de kinderen hoop te geven op een beter bestaan. Zonder ons te mengen in het politieke debat, willen we graag proberen te helpen, ook al is het maar één kind. We moeten onze stem laten horen.”

Bezetting: Mila Tsankova – viool, Georg Pudill – viool, Joep van Beijnum – viool, Jan Buizer – altviool, Mileva Fialova – cello, Claire Chabrier- fluit, Jaap Brackman – piano, Julia Madzhar- piano, Milena Gurova – zang en beeldend kunstenaar Ingrid Rollema.

Het concert vindt plaats op 15 maart, aanvang 20.00 uur. Meer info: www.scheltemacomplex.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×