Snelle operaties bij LUMC

Wie een kleine operatie moet ondergaan, is bij het LUMC snel klaar. Afgelopen dinsdag nam het ziekenhuis de verbouwde Dagopname-afdeling KNO/Oogheelkunde met semi-mobiele operatiekamer in gebruik. De semi-mobiele operatiekamer, SurgiCube® genaamd, is een unit op huiskamerformaat, die bestaat uit drie wanden en een luchtbehandelingssysteem. In deze ruimte kunnen operaties onder lokale verdoving worden uitgevoerd. Zodra de operatie is afgerond, gaat de patiënt naar de Dagopname-afdeling en kan de volgende operatie in de SurgiCube beginnen. Momenteel worden er op deze manier hoofdzakelijk oogheelkundige operaties verricht. In de toekomst zal de SurgiCube ook worden ingezet voor andere ingrepen.Dankzij deze nieuwe operatiekamer hoeven patiènten voor een kleine ingreep niet meer naar het OK-centrum. Ze kunnen hun eigen kleding aanhouden en ondergaan de operatie in een stoel.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×