Schatten uit Sieboldcollectie bij Naturalis

Donderdag 2 april zal de ambassadeur van Japan mr. M. Shibuya, een speciale tentoonstelling ‘Schatten uit de Sieboldcollectie’, openen in Museum Naturalis. In 2009 vieren Nederland en Japan 400 jaar onderlinge handelsbetrekkingen, waarin arts Philipp von Siebold in de 19e eeuw een belangrijke rol speelde. Von Siebold werd in 1823 uitgezonden naar Japan, dat tot dat moment strikt gesloten grenzen had. In het geheim verzamelde hij daar dieren en planten, die hij terugstuurde naar Leiden. Veel objecten van Von Siebold zijn in het bezit van Naturalis en vormen de belangrijkste natuurhistorische collectie uit Japan. De tentoonstelling vertelt de verhalen achter Von Siebolds meest bijzondere objecten, zoals de legende van de ‘Japanse wolf’, die reizigers tegen gevaren zou beschermen.

De tentoonstelling ‘Schatten uit de Sieboldcollectie’ loopt van 3 april tot en met 8 november. Meer info: www.naturalis.nl.

 

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×